s.v. DZC’68 | Voetbalclub

Wie zijn wij?

DZC’68 is een specifieke zaterdagvoetbalclub met ongeveer 1.600 leden. Het competitie- en bekervoetbal vinden dan ook alleen op de zaterdag plaats. DZC is toegankelijk voor alle geledingen binnen onze samenleving. Zowel in prestatiesport als breedtesport biedt de vereniging ruime mogelijkheden voor de voetballiefhebbers om hun sport te bedrijven, dat geldt zowel voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

Het sociale gebeuren en de sportiviteit staan hoog in het vaandel van de club. Lidmaatschap van DZC betekent niet alleen het sporten en het betalen van de contributie, maar ook dat leden en ouders van jeugdleden zich inzetten voor de club. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden en wordt er graag gebruik gemaakt van de beschikbare kennis en kunde. Elk seizoen zijn er meer dan 350 vrijwilligers nodig om meer dan 1.200 sporters het naar de zin te maken. Alles moet bijdragen aan de sociale cohesie en het verenigingsgevoel.

Waar voetballen wij?

Op Sportpark Zuid beschikt DZC’68 over een spiksplinternieuwe accommodatie; deze is medio 2017 opgeleverd. Het clubhuis is bovengelegen en daaronder bevinden zich 18 kleedkamers. Het is één van duurzaamste accommodaties van Nederland. Vanuit de nieuwe accommodatie wordt een eveneens nieuw kunstgrasveld betreden. Naast dit nieuwe veld ligt een tweede kunstgrasveld; daarnaast beschikt de club nog over 6 natuurgrasvelden (5 wedstrijdvelden en 1 trainingsveld).

Op welk niveau?

Het 1e elftal van de mannen komt sinds 2017 uit in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal en bestaat voor het merendeel uit mannen c.q. jongens uit eigen kweek. Het 1e elftal van de vrouwen komt sinds 2019 ook uit in de 1e klasse. En wat voor de mannen geldt, geldt ook voor de vrouwen: voornamelijk eigen kweek. De jeugdopleiding van DZC’68 staat daarom hoog op de agenda van de club en is vanaf medio 2017 gecertificeerd door de KNVB. De prestatieteams JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 spelen op landelijk niveau. DZC neemt met zo’n 15 seniorenteams en 70 jeugdteams deel aan de KNVB-competities. Verder is er nog de Champions League voor startende pupillen in de leeftijd vanaf 5 jaar en Voejebal! voor de leeftijd vanaf 2 jaar. Naast voornoemde groepen biedt DZC ook plaats aan veteranengroepen (m/v), die op vrijdagavond in toernooivorm meedoen aan KNVB-competities (30+, 35+ en 45+ voetbal).

En hoe zijn wij georganiseerd?

De organisatiestructuur binnen de club is op een herkenbare wijze geregeld. Het bestuur, verantwoordelijk voor het beleid van de club, bestaat momenteel uit drie personen, te weten een voorzitter (m), een secretaris (v) en een penningmeester (m). Onder dit bestuur vallen een drietal managers die verantwoordelijk zijn voor de operationele zaken. Het betreft een Manager Prestatiesport (m), een Manager Breedtesport (m) en een Manager Accommodatie (m). Dit drietal stuurt een tiental coördinatoren c.q. commissies aan met hun eigen verantwoordelijkheden, vooral in financiële zin. Daarnaast acteren op managementniveau nog Support68 (sponsoring) en Communicatie. Verder zijn er nog een viertal stafafdelingen actief: Financiën, Prettig Sportklimaat, Vrijwilligers en Kleding.

Omschrijving van de club

Adres: Sportpark Zuid, Sportweg 6, 7006 GJ Doetinchem

Opgericht: 1968

Aantal leden: 1600

Aangesloten bij: KNVB

Competities: ja

Website:  http://www.dzc68.nl