Doetinchem | Pétanqueclub

Pétanque, wordt ook wel jeu de boules genoemd. Het is veel meer dan alleen een recreatief spel voor ouderen. Het is ook een fantastisch leuke sport die in competitieverband kan worden gespeeld.

Pétanque is spannend en uitdagend voor alle leeftijden. Je kunt deze sport bij onze vereniging, Pétanque Club Doetinchem, het hele jaar door spelen. In de zomer op mooie buitenbanen en in de winter in een goed verwarmde hal.

Pétanque stelt geen speciale of zware eisen aan de fysieke gesteldheid. Het is wel goed voor lijf en leden, omdat het een bewegingssport is. Men kan het spel tot op hoge leeftijd blijven spelen. Het bevordert de oog- en handcoördinatie, het tactisch en strategisch inzicht, het concentratievermogen en het samenwerken in teamverband. Kortom, Pétanque is een veelzijdige, gezonde en fijne activiteit.

Kom kennismaken!

Maak vrijblijvend kennis met deze sport op onze gezellige club! Speelmateriaal is aanwezig. Je mag drie keer gratis meespelen, waarbij wij zorgen voor een goede begeleiding.  Pas daarna beslis je of je lid wilt worden of niet. Kijk voor openingstijden op onze website.

Omschrijving van de club

Adres: Sportpark Zuid, Stockhorstweg 9, 7006 GA Doetinchem 

Opgericht: 10 juli 1989

Aantal leden: 120

Aangesloten bij: Nederlandse Jeu de Boules Bond

Competities: ja. Nationale Petanque competitie.

Website:  http://www.pcdoetinchem.nl