Kom en doe gratis mee met leuke sport activiteiten tijdens De Open Dag op  Sportpark Zuid!

10.00 uur Officiële opening nieuw ingericht Sportpark Zuid bij de ingang Sportweg, bordes Graafschap College. Amphion dansschool zal een hip-hop dans demonstreren en de Wethouder Sport Rens Steintjes zal een openingshandeling verrichten.

Van 10.00 tot 16.00 uur zetten de verenigingen hun deuren open. Publiek kan een ‘kijkje in de keuken’ nemen bij de clubs. Kinderen kunnen deelnemen aan de challenges bij de clubs.  Er is een stempelkaart voor de kinderen af te halen. Hiermee kan het kind een stempel halen bij de clubs. Bij een aantal clubs zijn er leuke activiteiten te doen. Als er op de kaart minimaal 5 stempels staan, dan kan het kind een tasje met gadgets afhalen. Deelnemende verenigingen: Amphion Dansschool, DHC – Hockey, TC Zuid – Tennis, Olympus’58 – Korfbal, wsv De Ank – roeien, FCC IJsselcrossers- fietscross, RABO ORION – Volleybal, DZC – voetbal, HSV De Rietvoorn, rondleiding, Pétanque – jeu de boules, Artemis’15 – Handbal; maak kennis met de handbalsport kan op het veld achter Pétanque, Ypsylon – gym en turnen.

10.30 – 11.30 uur Light Bootcamp Senioren. Onder professionele begeleiding een light bootcamp voor senioren. 10.30 uur verzamelen bij de ingang van DHC.

11.30 –  12.30 uur Volleybal clinic in de Saza hal voor de jeugd vanaf 6 jaar.

13.00 – 14.00 uur Bootcamp jeugd vanaf 9 jaar, multisportcourt DZC’68

15.00 – 16.00 uur Buitenbeweegles, start parkeerplaats naast de Saza hal. Tijdens de buiten-les gaan de kinderen samen met de trainster en ouders opzoek naar de houten paddenstoelen. De paddenstoelen staan op de beleefroute. Op de route komen de kinderen leuke beweegactiviteiten tegen waar ze spelenderwijs beweegoefeningen uitvoeren. De beweegactiviteiten richten zich op de brede motorische ontwikkeling van het kind.

 

Stadscafé Simons / H.V.Artemis’15 geeft twee clinics voor de jeugd in sporthal de Bongerd.

van 10:00 – 11:00 uur voor kinderen van 5 t/m 11 jaar

van 11:00 – 12:00 uur voor kinderen van 12 t/m 18 jaar